Πώς θα κάνουμε λικέρ από κράνα

Πώς θα κάνουμε λικέρ από κράνα

Με τους καρπούς της περίφημης αυτής υπερτροφής μπορούμε να κάνουμε επίσης μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, χυμό αλλά και να τους γευτούμε ωμούς. Εμάς μας αρέσουν σε όλες τις εκδοχές τους.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κράνα
250 γρ ζάχαρη ή το καλύτερο 150γρ Στέβια
1 λίτρο  κονιάκ

Διαδικασία :

- Σε κάποιο βάζο ή καλύτερο μπουκάλι βάζουμε τα κράνα με την Ζάχαρη ή καλύτερα Στέβια και τα αφήνουμε στον ήλιο 10-15 ημέρες

- Αφού περάσουν 10-15 ημέρες προσθέτουμε το κονιάκ, όσο καλύτερης ποιότητας είναι το Κονιάκ τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα του Λικέρ

- Το αφήνουμε στον Ήλιο τουλάχιστον για 1 μήνα και όχι παραπάνω απο 2 μήνες

- Οταν είναι έτοιμο, στραγγίζουμε καλά και το τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι.

* Το συγκεκριμένο ποτό κάνει θαύματα όταν έχουμε πόνους στην κοιλιά λόγο κρυολογήματος....είναι δοκιμασμένο 100δες φορές.