Με τους καρπούς της περίφημης αυτής υπερτροφής μπορούμε να κάνουμε επίσης μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, χυμό αλλά και να τους γευτούμε ωμούς. Εμάς μας αρέσουν σε όλες τις εκδοχές τους.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κράνα
250 γρ ζάχαρη ή το καλύτερο 150γρ Στέβια
1 λίτρο κονιάκ
Διαδικασία :
- Σε κάποιο βάζο ή καλύτερο μπουκάλι βάζουμε τα κράνα με την Ζάχαρη ή καλύτερα Στέβια και τα αφήνουμε στον ήλιο 10-15 ημέρες
- Αφού περάσουν 10-15 ημέρες προσθέτουμε το κονιάκ, όσο καλύτερης ποιότητας είναι το Κονιάκ τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα του Λικέρ
- Το αφήνουμε στον Ήλιο τουλάχιστον για 1 μήνα και όχι παραπάνω απο 2 μήνες
- Οταν είναι έτοιμο, στραγγίζουμε καλά και το τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι.
* Το συγκεκριμένο ποτό κάνει θαύματα όταν έχουμε πόνους στην κοιλιά λόγο κρυολογήματος....είναι δοκιμασμένο 100δες φορές.